ARTIK UZAYI TANIYORUZ

Öğrencilerimize uzay hakkında bilgi vermek ve artık ülkemizden uzaya giden astronotumuzun olduğunu bununla birlikte artık ülkemizin insanlarına bu yolu açtığının bilincini aşılamak amacıyla okulumuzda uzay köşemizi oluşturduk.


Milli astronotumuz Alper GEZERAVCI’nın uzay yolculuğuyla beraber ülkemizin her yerinde olduğu gibi okulumuzda da büyük heyecan oluştu. Bizlerde öğrencilerimizin kulak aşinası oldukları uzayın derinliklerinde( hayal dünyalarında) yolculuk yapmalarını sağlayacak bir proje geliştirmek amacıyla okulumuzda uzay merkezi oluşturmaya karar verdik. Uygun alanımızı oluşturduktan sonra öğrencilerimize uzay hakkında çizgi film, animasyon ve görsellerle bilgilendirmeler yaptık. Ülkemiz için artık uzayın uzak olmadığının, devletimizin yeni astronotlara da imkan sağlayacağının belki de bu astronotlardan birilerinin kendilerinin olabileceklerinin vurgusunu yaparak eğlenceli bir çalışma gerçekleştirdik.

Sonuç olarak öğrencilerimizin uzaya bilime karşı ilgileri daha da artmış oldu. Bilimle uzayla ilgili yapılan çalışmaların içerisinde ülkemizin de olduğunun ve kendilerinin de aslında bu çalışmalar içerisinde olabileceklerinin bilinci oluş28-02-202428-02-202428-02-2024tu öğrencilerimizde.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi