SAĞLIKLI İLETİŞİM

Uygulama ile öğrencilerimizde iletişimin sağlıklı bir şekilde aralarında gerçekleştirilmesini sağlamak istedik. Bu sayede akranları arasında çatışma durumlarını aza indirip birlik beraberlik durumu amaçladık.

Uygulama, yaparak yaşayarak metodunun etkili olması sebebiyle öğrencilerimiz rehber öğretmenimiz Ömer Dudak ile bire bir uygulama şekliyle ortaya konmuştur. Öğrencilerimiz bu durumu kendileri baş konumda olarak bire bir yaşamış ve hissetmişlerdir. Bu sayede olası olumsuz senaryolara dair fikir yürütmeleri daha kolay olmuştur. Bunun dışında rehber öğretmen Ömer Dudak tarafından kendilerine bu eğitim ile ilgili nerede nasıl davranmaları gerektiğine dair bilgiler verilmiştir.

Öğrencilerimiz olası olumsuz durumlara dair nasıl ve ne şekilde davranacaklarını öğrendiler. Akranlarıyla iletişimlerinde önemli olan unsurları devreye nasıl koyabileceklerini öğrendiler. Bu sayede sınıf içerisinde çatışma durumları azaldı.