BAZLAMA YAPIYORUZ
Çocuklarımızın baştan sona ekmeğin oluşumunu görmelerini sağlamak ,ülkemizde her sofrada olmazsa olmaz ve sofralarımızın demir başı ekmeğin, hangi aşamalardan geçerek yenilebilecek şekle geldiğini çocukların bizzat uygulamalı olarak göstermek idi ve mutfak becerilerini geliştirmek, öz güven , bir ürün ortarya koymak ve en önemlisi kendine yetebilen birey olma yolunda öğrencilerimize katkı sağlamayı amaçladık. Ayrıca etkinliğe velilerimizİ de davet ettik eğitime onlarıda ortak ettik.
Uygulamayı yaparken ilk olarak etkinliğe davet ettiğimiz velilerimizle beraber un tuz ve su dan oluşan iki büyük leğende hamur elde ettik. Daha sonra onu her öğrenci için küçük hamurlara böldük, her öğrenci evden merdane getirdi ve böldüğümüz hamurları biraz un serperek öğrencilere bölüştürdük her öğrenci kendi bazlamasını yaptı. Ardından elektirkli saçta pişirdik bütün öğrenciler kendi yaptığı ekmeği afiyetle yedi.Baştan sona ekmeğin yapım aşamasını göstermiş olduk. Oldukça eğlenceli ve öğretici bir etkinlik yapmış olduk.
Sonuç olarak öğrencilerlerimiz günlük yaşam becerileri hakkında bilgi sahibi oldu. Yeni bir ürün ortaya koyma, işbirliği, özgüven, yaratıcılık,kendi kendine yetebilen birey olma yolunda ilerleme sağladılar. Özgün ürünler tasarladılar ve ekmeğin baştan sona kadar hangi aşamalardan geçerek oluştuğunu uygulamalalı olarak gördüler.