Haberler

MİNİK ELLER PAYLAŞIYOR

MÜBAREK RAMAZAN AYI GELDİ, HOŞ GELDİİİ... RAMAZAN PAYLAŞMAKTIR,BEREKETTİR, MERHAMETTİR.

Devamı

KÜLTÜRÜMÜZÜ TANIYORUZ

Güneydoğu Anadolu bölgesi olarak kendi bölgemize ait kültürel unsurlarımızı , maddi ve manevi değerlerimizi, yöremize ait kıyafetlerimizi ve bizi temsil eden gastronomimizi çocuklara anlattık. Onlara yaptığımız etkinliklerimizle bunu gösterdik. Çocuklarla birlikte hazırlamış olduğumuz panomuzda geçmişten gelen ve günümüzde de hala devam eden el işi dantellerimizi, iğne oyalarımızı, patiklerimizi, havlularımızı ve liflerimizi  sergiledik. Daha sonra ailelerimizle birlikte çocuklara hazırlamış olduğumuz çiğköfteyi çocuklara gösterdik. Çocuklar çiğköftenin yapım aşamasına bizzat tanıklık ettiler. Şanlıurfa’ya ait olan çiğköfteyi çocuklarımızla birlikte afiyetle yedik.

Devamı

BEDENİME DOKUNMA

Rehber öğretmenimiz Ömer DUDAK çocuklarda mahremiyet eğitimi ile ilgili araştırmalar yaptıktan sonra önce öğretmenlerimize bilgilendirici bir sunum hazırlayıp daha sonra da öğrencilerimizi kendi bedenlerini tanıma kendilerine has kılma konusunda drama oyun ve görsel şemalarla bir çalışma yaptı. Çocuklara kendi bedenlerine ait farkındalık  kazandırdı ve bedenlerini korumalarına yönelik gerekli uyarılarda bulundu.

Devamı

KÜÇÜK YANARDAĞIMIZ VE DİNOZORLAR

Çocuklarımızı çok eski çağlara dinozorların yaşadığı zamanlara götürdük. Onlarla dinozorlar hakkında sohbet ettik. O zamandan bu zamana gelen yanardağlardan konuştuk. Onlarla birlikte yanardağ deneyimizi gerçekleştirdik. Kendi yanardağımızı yaparak içinden çıkan kırmızı renkli lavlara şahit olduk. Bilgilerimize bir yenisini daha ekledik.

Devamı

BİLGİLERİMİZLE YARIŞIYORUZ

Çocuklarla birlikte daha önceden öğrendiğimiz kavramları tekrar etmek ve unutulanları hatırlamak için bilgi yarışması düzenledik. Hem eğlendik hem öğrendik. Arkadaşlarımızla kendi bilgilerimizi yarıştırdık. Eksik olduğumuz bilgileri tamamlayarak yeni bilgilerimizi daha da pekiştirdik. Bu oyunun kazananı biz olduk.

Devamı

LİMON MU? SİRKE Mİ? TURŞU KURUYORUZ

Öğrencilerimizle birlikte hem sebzelerimizi tanıdık hem de kendi turşularımızı kurduk. En güzel turşuyu annelerimizin ve bizim marifetli parmaklarımızın yaptığına karar verdik. Turşularımızın olmasını sabırla bekledik. Zamanı geldiğinde oluşan turşularımızı afiyetle yedik.

Devamı

YAZILARIMIZIN FARKINDAYIZ

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Havva AKGÜL’ ü okulumuza davet ederek çocukların okuma ve yazma becerileri konusunda farkındalığını arttırmaya çalıştık. Çocuklara elindeki kitaptan yola çıkarak içerisinde resim ve yazıların olduğunu, kitaptaki yazıların farklı seslere sahip olduklarını ve rastgele bir şeklide okunmadığını söyledi. Yazıların bir araya belirli bir düzene göre sıralandığını belirterek yazının okunuş yönünü çocuklara gösterdi. Daha sonra sınıftaki diğer yazılı materyalleri de göstererek yazı boyutlarının da farklı olabileceğine dikkat çekti. Çocuk kitaplarındaki yazıların daha az olduğunu belirterek çocuklara yazı farkındalığını kavratmaya çalıştı.

Devamı

GÖLE MAYA ÇALDIK. YA TUTARSA?

Kültürel değerlerimizden birisi olan Nasrettin Hoca’yı öğrencilerimize tanıttık ve onun göle maya çalmasından ilham alarak öğrencilerimize yoğurt yapım aşamasını anlattık.Beraber önce sütümüzü kaynattık.Sonra yoğurdumuzu uyuttuk. Ertesi gün uyuyan yoğurdumuzu hep beraber  afiyetle yedik . Öğrencilerimize yoğurt sevgisi kazandırdık , sağlıklı beslenmenin önemini aşıladık.

Devamı

UZMANIMIZ KİTAPLARI TANITIYOR.

Okulumuza Edebiyat Öğretmeni Gaffari BİLGEN davet edilerek öğrencilerimize çocuk kitapları ve masallar hakkında bilgi vermesini istedik.  Amacımız: çocuklara kitap sevgisi aşılayarak kitap okuma ve etkileşimli kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya çalışmak. Kitapların değerini anlatarak hayal gücünün sınırlarını aşmalarına yardımcı olmak. Kitapları korumak ve en iyi dostlarımız gibi davranmalarını sağlamak. Yetişkin kitapları ve çocuk kitapları arasındaki farklılıkları ayırt etmelerine yardımcı olmak. Kendi yaş grubuna ait uygun kitapları bulabilme becerisi kazandırmak.

Devamı

AİLEDE BİLİNÇLİ TEKNOLOJİ, KULLANIMI

Rehber öğretmenimiz Ömer DUDAK konuyla ilgili gerekli araştırma ve çalışmalarını tamamlayarak bir ön hazırlık sürecinden sonra velilerimizi okulumuzda yapılacak çalışmanın kısa bir ön yazısı ve davet mektubu ile davet ettik. Rehber öğretmenimiz güncel yaşamımızın bir parçası olan teknoloji ile ilgili bilgi  verdikten sonra bunun hayatımızdaki rolü ve bize katkıları ve zararları ve de dolayısıyla çocuklarımızı ne kadar olumlu  ya da olumsuz etkilediği ile ilgili gerekli bilgileri aktardı. Konunun hassasiyetini önemini belirten aktarımları yaptı.

Devamı

SAĞLIKLI İLETİŞİM

Uygulama ile öğrencilerimizde iletişimin sağlıklı bir şekilde aralarında gerçekleştirilmesini sağlamak istedik. Bu sayede akranları arasında çatışma durumlarını aza indirip birlik beraberlik durumu amaçladık.

Devamı

ARTIK UZAYI TANIYORUZ

Öğrencilerimize uzay hakkında bilgi vermek ve artık ülkemizden uzaya giden astronotumuzun olduğunu bununla birlikte artık ülkemizin insanlarına bu yolu açtığının bilincini aşılamak amacıyla okulumuzda uzay köşemizi oluşturduk.

Devamı